Кораби, плаващи под руски флаг, са превозвали украинско зърно от

...
Кораби, плаващи под руски флаг, са превозвали украинско зърно от
Коментари Харесай

Руски кораби изнасят украинско зърно за Сирия

Кораби, плаващи под съветски байрак, са превозвали украинско зърно от миналогодишния сезон и са го транспортирали до Сирия. Това заяви американската частна сателитна компания Maxar, представена от " Ройтерс ".

Сателитни изображения от месец май демонстрират два съветски товарни кораба, дебаркирали в следеното от Русия пристанище Севастопол на Кримския полуостров и натоварени със зърно.

Дни по-късно спътниците на Maxar са снимали същите кораби, дебаркирали в Сирия и в подготвеност за разтоварване на зърното. Сирия и Русия са правилни съдружници, отбелязва " Ройтерс ".

Maxar добавя, че сателитна фотография от юни демонстрира и различен транспортен съд, претрупан със зърно в Севастопол.
 С краткотрайни силози Съединени американски щати избавят пшеницата на Украйна
С краткотрайни силози Съединени американски щати избавят пшеницата на Украйна

Нови ограничения против съветската експанзия

Киев упрекна Москва в кражба на зърно от териториите, които съветските сили окупираха от началото на нашествието в края на февруари. Войната заплашва да аргументи сериозен дефицит на храна, защото Русия и Украйна съставляват към 29% от международния експорт на пшеница.

Украйна е един от най-големите експортьори на зърно в света , а западните страни упрекнаха Русия, че основава риск от световен апетит, като затваря черноморските пристанища на Украйна.

На 8 юни заместник-ръководителят на Съюза на украинските селскостопански производители съобщи, че Русия е откраднала към 600 000 тона зърно от окупираната украинска територия и е изнесла част от него.

Във вторник президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че по границата с Украйна ще бъдат построени краткотрайни силози в опит да се подкрепи износът на повече пшеница и да се отговори на възходящата международна продоволствена рецесия.

След нахлуването на Русия и блокирането на пристанищата украинските доставки на зърно са в застой. Повече от 20 милиона тона са блокирани в силози. Войната разпалва международна продоволствена рецесия с внезапно повишаване на цените на зърното, олиото, горивата и торовете .
 Според Кремъл в Украйна има
Според Кремъл в Украйна има " доста по-малко жито " от данните на Киев

То не оказвало огромно въздействие върху международните пазари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР