Кораби от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби провеждат

...
Кораби от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби провеждат
Коментари Харесай

Наши бойни кораби с учение на море

Кораби от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби организират тактически учения на море, оповестиха от Военноморските сили.

Фрегатите „ Дръзки “ и „ Верни “от състава на дивизион патрулни кораби плават за отработване на действия по образуване на типовете защити и отбрани на кораба при прехода му на море и на котвена стоянка, пукотевица по морска и въздушна цел, отклоняване от офанзивите на въздушен и надводен съперник, отбрана на кораба от нуклеарно, химическо и биологично оръжие и други.

 Други два кораба – учебно-спомагателен транспортен съд „ Капитан І сан Димитър Добрев “ от дивизион кораби със спомагателно предопределение и минен заградител „ Антарес “ от отряд кораби със спомагателно предопределение, обезпечават провеждането на тактическо обучение на дивизион за морски специфични интервенции.

Освен присъединяване в ученията, корабите извършват и задания по проучване на териториалното море за съществуване на плаващи морски мини.

 Продължава и водолазното обучение на Военноморски сили с интернационално присъединяване „ ТРИТОН 2022 ”. Водолазни групи от Военноморски сили на участващите страни организират учения в определенитерайони. Отработват се процедури по разкриване, систематизиране и неутрализиране на невзривени муниции и морски мини под вода.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР