Кораби от Европа се включиха в усилията за спасяване на

...
Кораби от Европа се включиха в усилията за спасяване на
Коментари Харесай

Европейски кораби се включиха в издирването на „Титан“

Кораби от Европа се включиха в напъните за избавяне на изчезналия батискаф, преди да свърши кислородът за петимата членове на екипажа. Норвежки транспортен съд, оборудван с самостоятелни подводни роботи, се надпреварва с времето, с цел да открие " Титан ", изчезна покрай останките на " Титаник " в Атлантическия океан. Друг кораб от Франция също е изпратен към мястото на случая.

Спасителните екипи, издирващи дълбоководния батискаф „ Титан “, работят с догатката, че на борда има О2 за под 20 часа. Това заяви за Би Би Си контраадмирал Джон Баугър от бреговата защита на Съединените щати.

В хода на " комплицираното и мъчно " търсене към момента не е прочут източникът на шума, за който бе обявено в сряда сутринта. Претърсва се локация на над 1600 км от крайбрежието на Кейп Код, Масачузетс.

По-рано Баугър сподели, че специфични безпилотни апарати са изпратени в зоната, където шумът бе засечен от канадски аероплан. " Все още не се знае какъв е източникът. "

 
Предизвикателствата са свързани с това да знаем на каква географска широчина и дължина се намира „ Титан “, а също и на каква дълбочина. Това, което ме развълнува в последните часове, са тези известия за блъскане и боричкане през 30-минутни шпации. Това ми подсказва, че френският водолаз, който е на борда на подводницата, е споделил на останалите от екипажа, че това е протоколът, който се следва от подводничарите, когато техният съд е потопен. Ако казусът е подобен, новините са обнадеждаващи.
Франк Оуен – специалист по търсене на подводници 

Колко тъкмо са запасите на О2 обаче, зависи и от това по какъв начин го използват намиращите се на борда, и затова прогнозите може да са подвеждащи. Независимо от това времето напредва и кислородът може да свърши в четвъртък сутринта.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР