Корабчето "Санта Марина", което беше уникална атракция на Морска гара

...
Корабчето "Санта Марина", което беше уникална атракция на Морска гара
Коментари Харесай

Потъна уникална атракция, отнела живота на млад белгиец във Варна СНИМКИ

Корабчето "Санта Марина ", което беше неповторима атракция на Морска гара във Варна, е потънало през вчерашния ден сутринта, оповестява Varna24.bg от свои източници.

По непотвърдена информация причина за потъването на плавателният съд е щета в една от помпите, изтласкващи водата.

Дървеното "корито ", на което са снимани фрагменти за кино лентата "Конан Варварина ", било употребявано най-вече като сантиментално място за нощувки и празненства. Именно там откри гибелта си 22-годишният белгийски екскурзиант, който падна зад борда след разходка по перилата на корабчето.



Според записи на видеокамерите на плавателният съд младежът е чествал дружно с другари и всички са били под въздействието на алкохол и опиати. Младежът решил да се поразходи по перилата към носа на кораба, само че паднал, блъснал главата си в бетона на кея, а от там паднал и във водата в безсъзнание.



Едва след към десетина минути хора от групата открили неналичието му и почнали да го търсят, а по-късно подали и сигнал в полицията.



Туристът беше открит удавен на идващия ден, а съгласно аутопсията причина за гибелта му е вода в белите дробове.

Запознати със случая разясниха, че по това време нито една камера на Морска гара не е работела, а видеозаписите са предоставени на проверяващите от компанията, стопанисваща "Санта Марина ". Два дни по-късно е било възобновено видеонаблюдението в зоната.



На борда на "Санта Марина " при потъването й не е имало хора, няма потърпевши при случая, увериха работещи на Морска гара. Вчера са положени неимоверни старания за изваждането на плавателния съд.



Свидетели на акцията разясниха за медията ни, че сходна атракция би трябвало да е експонирана и да е същинска сензация за туристите, поради обстоятелството, че огромна част от инвентара от хитовата продукция "Конан Варварина ", е била на "Санта Марина ".

Не е ясно дали след изваждането на кораба той ще бъде възобновен и още веднъж употребен за туристически цели.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР