Корабът на Черноморския флот Приазовие, който осигурява безопасността на газопроводите

...
Корабът на Черноморския флот Приазовие, който осигурява безопасността на газопроводите
Коментари Харесай

Корабът “Приазовие” отрази украинска атака в Черно море

Корабът на Черноморския флот " Приазовие ", който обезпечава сигурността на газопроводите " Турски поток " и " Син поток ", е отбил офанзивата на морски дронове, заяви съветското министерство на защитата.

Както се оповестява Министерството на защитата, в неделя към 01:30 ч. през нощта ВСУ са създали несполучлив опит да нападат в югоизточната част на Черно море с шест морски скоростни безпилотни катера кораба на Черноморския флот " Приазовие ", който извършва задания по наблюдаване на ситуацията и обезпечаване на сигурността по трасетата на газопроводите " Турски поток " и " Син поток ".

Военното ведомство заяви, че в хода на отблъскването на офанзивата всички лодки са били унищожени от огън от общоприетото оръжие на съветския транспортен съд на 300 километра югоизточно от Севастопол, няма жертви, корабът не е развален.

Министерството на защитата означи, че както при предходни сходни офанзиви, стратегическият разследващ безпилотен летателен уред “Глобал Хоук ” на Съединени американски щати е направил разузнаване във въздушното пространство на централната част на Черно море.

По-рано стана известно, че безпилотните украински катери, които са се пробвали да нападат кораба на съветския Черноморски флот “Иван Хурс ”, са създадени в една от западните страни, изстреляни са от територията на военноморския действен център, открит с присъединяване на Съединени американски щати в Очаково, а също се ръководят с модули “Старлинк ”.

Припомняме, че на 24 май надводни украински дронове нападнаха кораба на съветския Черноморски флот " Иван Хурс " в изключителната икономическа зона на Турция. Корабът на съветския Черноморски флот, нападнат от безпилотниците на ВСУ, се върна независимо в Севастопол.

Подробно сме анализирали опасността от сходни съдове за съветските бази и кораби на пристан и на рейд. Като се имат поради рисковете, произлизащи от масирана офанзива с катери-камикадзе против транспортен съд или кораб в морето, е належащо, първо, да се заменят част от ръчните картечници на статив с отдалечено управляеми модули с първокачествен мерник, със нормализирано ориентиране и интерфейс с корабни радари.

Операторът, откакто получи сигнал от радара, ще може да открие дрона на огромно разстояние и да го удари с прецизен картечен залп. Това ще понижи заплахата от украински противопожарни дронове до задоволително дребна.

Второ, паралелно с радара е нужна и система за термовизионно наблюдаване. Това ще направи откриването по-вероятно и ще разреши алармата да бъде вдигната, преди личният състав да може образно да локализира камикадзетата.

Стативните картечници обаче не би трябвало да се отстраняват, а просто да се реалокират, с цел да има повече картечници на борда. И несъмнено, постоянно би трябвало да има стрелци на картечниците. Денонощно по време на бойна вахта. Освен това е належащо да се оборудват картечниците с термовизионни прицели при положение на нощна офанзива.

Писахме в детайли за това по какъв начин " Иван Хурс " отблъсна груповата офанзива на украинския флот.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР