Кораб за 1,2 млн. лева с ДДС купува Висшето военноморско

...
Кораб за 1,2 млн. лева с ДДС купува Висшето военноморско
Коментари Харесай

Висшето военноморско училище във Варна купува кораб

Кораб за 1,2 млн. лв. с Данък добавена стойност купува Висшето военноморско учебно заведение „ Никола Й. Вапцаров “ във Варна.
Целта е с него да се извършва научно-изследователската и образователна активност по план на Консорциум за осъществяване на самодейността " Българска Антарктическа база " Св. Климент Охридски ".
Освен това би трябвало да се подсигурят образователната процедура и стажовете на бакалаври и магистри по контролирани специалности като „ Корабоводене “, „ Корабни машини и механизми “ и „ Електрообзавеждане на кораба “.
 Рядък тип транспортен съд, открит заровен морето край Норвегия Рядък тип транспортен съд, открит заровен морето край Норвегия
Норвежки археолози откриха заровен дълъг, необичаен транспортен съд в Зелестад, феодален археологически обект на югоизток от Осло, осведоми БГ...
Корабът ще се употребява за експедиции с проучвателен цели, за наблюдаване на морските пространства, за надзор по опазването на околната и водната среда, флората и фауната, както и предпазените типове и местности.
С него ще се оказва помощ при избавяне на хора и имущество при бедствия. Той ще взе участие също и в интернационалните задачи.
Плавателният съд би трябвало да е с дължина на корпуса не по-малко от 60 метра, 2000 тона, водоизместимост, дедуейт (товароподемност) – не по-малко от 800 тона, грос (бруто) тонаж – над 1800 тона. Трябва да е с опция за настаняване на повече от 16-членен екипаж и пространства за в допълнение настаняване на над 35 индивида.
Срокът на доставка е 60 дни след подписването на контракта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР