Кораб-танкер, пътуващ през стратегическия пролив Баб ел-Мандеб, разделящ Източна Африка

...
Кораб-танкер, пътуващ през стратегическия пролив Баб ел-Мандеб, разделящ Източна Африка
Коментари Харесай

Танкер „атакуван от крилата ракета“, докато пресича протока Баб ел-Мандеб

Кораб-танкер, пътуващ през стратегическия проток Баб ел-Мандеб, разделящ Източна Африка от Арабския полуостров край крайбрежията на Йемен, е бил ударен от ракета.

Централното командване на Съединените щати (CENTCOM) сподели, че Strinda, норвежки притежаван и ръководен транспортен съд, е бил ударен към среднощ локално време (21:00 GMT в понеделник).

Корабът „ беше нападнат от нещо, за което се счита, че е противокорабна крилата ракета (ASCM), изстреляна от следена от хутите зона в Йемен, до момента в който преминаваше през Баб-ел-Мандеб “, се споделя в изказване на CENTCOM.

Частната разследваща компания Dryad Global сподели, че Strinda, петролен и химически танкер, е бил на път от Малайзия към Суецкия канал и е имал въоръжена защита на борда, до момента в който е прекосявал през пролива.

Атаката против кораба идва като закани за комерсиалното мореплаване в региона на фона на ескалацията на войната сред Израел и Хамас. Подкрепяните от Иран йеменски хуси направиха поредност от офанзиви против плавател...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР