Кораб от военноморските сили на САЩ спаси в събота двама

...
Кораб от военноморските сили на САЩ спаси в събота двама
Коментари Харесай

Кораб на американските ВМС спаси бедстващи ирански моряци

Кораб от военноморските сили на Съединени американски щати избави в събота двама ирански моряци от рибарски съд, който е бил на дрейф в Оманския залив в продължение на 8 дни, заяви VoA с позоваване на Централното командване на американските Военноморски сили.

Бълкерът " Чарлз Дрю " се е притекъл на помощ, откакто в Обединените морски сили, интернационалната морска коалиция с щаб с Бахрейн, е получен сигнал за злополучие от моряците.

Шест часа по-късно " Чарлз Дрю " е дошъл на място и е доставил на моряците хранителни артикули и вода , а екипажът е оказал здравна помощ на бедстващите.

" Това е, на което са ни учили и за което сме подготвени. Като професионални моряци сме длъжни да оказваме помощ на нуждаещи се хора в морето . " - съобщи шефът на Централното командване на американските Военноморски сили вицеадмирал Брад Купър.

В изказване на военния флот на Съединени американски щати се показва, че " Чарлз Дрю " наред е трансферирал двамата ирански моряци на транспортен съд от бреговата защита на Оман покрай столицата Маскат. Съобщава се, че моряците са били в положително здравословно и психическо положение.

" Признателни сме на държавното управление на Оман за помощта и поддръжката за връщането на моряците вкъщи ", добавя Купър.

Товарният транспортен съд " Чарлз Дрю " е причислен към американските военноморски сили през 2010 година, стартира да организира задачи напролет на 2011 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР