Kораб на Военноморските сили на Съединените щати се е отзовал

...
Kораб на Военноморските сили на Съединените щати се е отзовал
Коментари Харесай

Американски военни освободиха танкерa Сентръл парк, на който има двама български моряци

Kораб на Военноморските сили на Съединените щати се е отзовал на сигнал за злополучие от танкера " Сентрал парк " в Аденския залив, който в неделя.

Танкерът, измежду чиито моряци са двама български жители, към този момент е в сигурност, заяви Ройтерс, като цитира американски представители в неделя. Информацията е доказана и от компанията оператор на кораба.

Инцидентът е последният от поредицата офанзиви в района на Близкия изток, откогато на 7 октомври стартира войната сред Израел и Хамас - организация, оповестена за терористична от Европейски Съюз, Съединени американски щати и други страни.

Свързаните с Иран йеменски хути споделиха, че ще нападат всички свързани с Израел кораби в Червено море в израз на поддръжка за палестинците в Газа. Миналата седмица транспортен съд, на борда на който също има българи.

Към момента не е ясно кои са нападателите на " Сентрал парк ". В изказване в неделя американските военни споделят че петима въоръжени нападатели са се пробвали да избягат с бърза лодка. Те са са били преследвани от бойната фрегата " Мейсън " и в последна сметка са се предали.

В изказването се добавя, че от следените от хутите елементи на Йемен са били изстреляни две балистични ракети към " Мейсън " и " Сентръл парк ", само че са паднали на към 10 морски благи от тях и не са предизвикали вреди или пострадвания.

Танкерът " Сентрал парк " с 22 души екипаж плава под лиbерийски байрак и е благосъстоятелност на Clumvez Shipping Inc. Той е ръководен от основаната в Лондон компания Zodiac Maritime Ltd на израелския милиардер Еял Офер .

Плавателният съд с турски капитан има екипаж от съветски, виетнамски, български, индийски, грузински и филипински жители.

Представителите на хутите не са коментирали случая.

Британската организация за морски търговски интервенции UKMTO сподели в неделя, че знае за допустима офанзива в югозападната част на Аден и прикани други кораби да демонстрират нерешителност.

Членове на Хамас нахлуха в Израел на 7 октомври, убивайки 1200 души. Оттогава Израел нападна Ивицата Газа, вследствие на което са починали към 14 000 души, към 40% от които са деца, настояват палестинските здравни управляващи.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР