Копривата влияе добре на панкреатичната жлеза и намалява съдържанието на

...
Копривата влияе добре на панкреатичната жлеза и намалява съдържанието на
Коментари Харесай

Копривата лекува заболявания – Всичко, което искате да знаете

Копривата въздейства добре на панкреатичната жлеза и понижава наличието на захар в кръвта. Това растение лекува също по този начин болести и възпаления на пикочните пътища и болестно задържане на урината.
Препоръчва се изключително при пролетно разтоварване.
Билката е с ясно изразено кръвоспиращо, диуретично, омекотяващо и антианемично деяние.
Листата на копривата са източник на витамини – А, В, D, Е и К, минерални соли (калций, манган, желязо, калий, цинк, магнезий и мед), ферменти, хлорофил и багрилни субстанции.
Също по този начин са богати на дъбилни субстанции, пантотенова киселина, ситостерол и хистамин.
Ето по какъв начин да си извършите лек, с който ще прочистите кръвта си и ще се отървете от всичките си болежки:

Съставки:
– 1 кг листа от коприва
– 2 лимона
– 2 ябълки
– 0.5 кг захар
– желиращ сътрудник, за предпочитане пектин

Начин на подготвяне:
Попарете копривата (но за кратко), дружно с ябълките. Сложете продуктите, дружно с двата лимона и корите им в блендер до приемането на пюре.
Към полученото пюре прибавете захарта и желиращия сътрудник, според от тежестта и инструкциите. Докато е горещо се излива в топли и стерилни буркани. Всеки ден преди хранене се хапват по две супени лъжици.
Копривата е най-хубавото средство за разчистване и възстановяване на вашата кръвна картина. Тя има позитивен резултат върху панкреаса и оказва помощ за намаление на кръвната захар. С нея могат да се лекуват възпаления на пикочните пътища и подтиква изхождането. Ето за какво коприва се предлага, когато желаете да прочистите вашия организъм.
Копривата се употребява за лекуване на черния дроб и жлъчката, разстройства на съня, тумори в далака, стомашни конвулсии, язви, болести на белите дробове и други Също по този начин е доста потребна за вирусни и бактериални инфекции.

Ако имате ниски равнища на желязо в тялото си и се чувствате изтощени, копривата е тъкмо това от което имате потребност! Копривата съдържа доста желязо и сполучливо се употребява при случаи на анемия.

След известно време на потребление на коприва, вие ще започнете да се чувствате цялостни с сила и здраве още веднъж.

За страдание в актуалното общество, хората просто пренебрегват това растение и прекомерно постоянно употребяват аналгетици.

Инфо: За Жената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР