Копривата е истински естествен лечител. Благодарение на полезните си свойства,

...
Копривата е истински естествен лечител. Благодарение на полезните си свойства,
Коментари Харесай

Лечебните свойства на копривата - помага ли срещу коронавирус?

Копривата е същински натурален врач. Благодарение на потребните си свойства, тя е универсално лекарство за доста болести. Копривата усилва наличието на хемоглобин, оказва помощ за загубата на непотребни килограми, форсира метаболизма и води до оптимално кръвообращение , написа БГНЕС. Тя съдържа огромно количество витамини В, С и К, желязо, калций, каротин и калий. Растението е богато на потребни микроелементи като флавоноиди, танин, органични киселини, етерични масла и хистамин. Трудно е в резюме да изброим лечебните свойства на копривата. Това растение има тонизиращо деяние, форсира възобновяване на лигавиците на храносмилателния тракт, възстановява при дамите .
Копривата облекчава умората, покачва устойчивостта на организма към вируси и заболявания . А подобряването на имунната система може да способства да не се заразим с ковид или да се възстановим по-бързо при положение на заразяване. В националната медицина копривата се употребява за лекуване на доста болести. Отварата от листата е чудесна при себорея и алопеция. Помага за подсилване на косата и възстановяване на цялостното здраве на скалпа.
 Любопитни обстоятелства за копривата Любопитни обстоятелства за копривата
Всеки се е докосвал до " гнева " на копривата и нейното ужилване. Но също така подло и неприятно чувство, копривата е доста потребно ра...
Прясно изцеден сок от коприва се употребява в маски, компреси или домашни лосиони. Те се ползват и върху язви или рани, тъй като отстраняват възпалението на кожата и форсират зарастването. Маските се предлагат на хора с проблематична кожа. Те имат бактерицидни, противовъзпалителни и антисептични свойства. Настойката от коприва е изключително потребна при менопауза. Помага за понижаване на честотата на горещите талази и облекчава положенията на безпокойствие и бодърствуване. Народните лечители предлагат да се пият настойки от коприва при подагра и ревматизъм , при нарушаване на кръвообращението или като болкоуспокояващо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР