Копие от картината Джоконда (Мона Лиза) на италианския художник Леонардо

...
Копие от картината Джоконда (Мона Лиза) на италианския художник Леонардо
Коментари Харесай

Ранно копие на Мона Лиза беше откупено за 210 000 евро

Копие от картината " Джоконда " ( " Мона Лиза " ) на италианския художник Леонардо да Винчи, направено към 1600 година, беше продадено на търг във Франция за 210 000 евро, съобщи Ройтерс. 

Тази сума на процедура не надвишава първичната оценка. Според специалисти от аукционната къща Artcurial, която провежда търга, това платно е трябвало да бъде продадено за 150-200 хиляди евро. Описанието на това произведение на уеб страницата на аукционната къща акцентира точното сходство с истинското произведение. Според специалисти създателят е имал достъп до оригинала и е могъл да го изследва вярно. 

" Джоконда " е една от най-известните картини в света. Леонардо да Винчи рисува картината във Флоренция, само че през 1516 година занася картината със себе си във Франция. След гибелта на художника през 1519 година портретът е добит от френския крал Франциск I. Платното се съхранява в замъка Фонтенбло до времето на Луи XIV. Той реалокира картината във Версайския замък, а след Френската гражданска война в края на 18 век е преместена в Лувъра. 

По-рано друго копие на това произведение на да Винчи, датиращо от 17-ти век, беше продадено през юни тази година за 2,9 милиона евро в Christie`s в Париж. Друга картина на италианския занаятчия " Спасителят на света ", чийто оригинал се продаде за 450 милиона $ в Christie`s в Ню Йорк през ноември 2017 година, се трансформира в най-скъпата картина, продавана в миналото на търг. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР