Копенхаген, Виена, Париж, Берлин - накъдето и да се обърнем

...
Копенхаген, Виена, Париж, Берлин - накъдето и да се обърнем
Коментари Харесай

Борис Бонев: София да вземе за пример Копенхаген и Виена за мобилност

Копенхаген, Виена, Париж, Берлин - накъдето и да се обърнем за положителни образци в решаването на казуса с градската подвижност, виждаме поредно приложени ограничения за понижаване на потреблението на персонален автомобил. Успешната градска политика допуска придвижването из града да става с градски превоз или различни форми на напредване.
Изграждането на комфортна система на публичен превоз би спомогнала и за решаването на казуса с мръсния въздух в София. През зимата главен замърсител е отоплението на твърдо гориво, единствено че колите се движат целогодишно, тъй че няма по какъв начин да ги пренебрегнем като фактор.

Бонев намира за вярно решението на общината огромните коли да заплащат по-висок налог, макар, че е дал своя вот " въздържал се ". Проблемът идва оттова, че решението е неприятно комуникирано: взето е бързо и без предизвестие, а и не е ясно къде ще отидат парите, които ще се вземат под формата на нараснал налог.

Предстои и довеждане докрай на някои покрили се с печална популярност поправки и започването на нови. Как да избегнем и този път обновените пространства да обхванат милиони, а да се трансфорат в мъртви зони и паркинг?

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР