КОПЕНХАГЕН (Ройтерс) – Бреговата охрана на Финландия заяви в четвъртък,

...
КОПЕНХАГЕН (Ройтерс) – Бреговата охрана на Финландия заяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Русия завършва ремонта на телекомуникационния кабел в Балтийско море, съобщи Финландия

КОПЕНХАГЕН (Ройтерс) – Бреговата защита на Финландия съобщи в четвъртък, че Русия е приключила ремонта на съветски телекомуникационен кабел в Балтийско море, който беше развален преди шест седмици по същото време че газопровод и други информационни кабели са били скъсани.

Финландски и естонски следователи обявиха, че подозират, че китайски контейнеровоз NewNew Polar Bear е предизвикал съществени вреди на тръбопровода Balticconnector и телекомуникационните линии, като е влачил своя закотвен над морското дъно.

Финландската гранична защита на 6 ноември сподели, че следи съветски избавителен транспортен съд Spasatel Karev, който прави ремонт на 1000-километровия (620 мили) кабел Baltika във Финландия икономическа зона.

„ Не са открити нарушавания на Закона за икономическата зона или изискванията на разрешителното при интервенцията по наблюдаване и обвързваните с нея инспекции на ремонтните действия “, написа финландската брегова защита на X в четвъртък.

Кабелът Балтика, принадлежащ на държавния Ростелеком, минава от региона на Санкт Петербург до съветския ексклав Калининград на южното крайбрежие на Балтийско море.

(Доклад от Луиз Бройш Расмусен, редакция от Terje Solsvik)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР