Копенхаген оглави класацията на Forbes Advisor за най-добър град за

...
Копенхаген оглави класацията на Forbes Advisor за най-добър град за
Коментари Харесай

Най-добрите градове за баланс между работа и семейство

Копенхаген оглави класацията на Forbes Advisor за най-хубав град за баланс сред работа и персонален живот със мощния си акцент върху устойчивостта и високото качество на живот. Това се отразява в неговата инфраструктура, публичен превоз и зелени площи.

Жителите на датската столица са известни със своя метод на живот " хюга ", който се концентрира върху отделянето на време за грижа за себе си и за другите, релаксиране и наслаждаване на по-спокойните удоволствия на живота.

Хелзинки заема второ място измежду най-хубавите градове за живеене и работа, с доста преимущества, които предизвикват здравословния баланс сред професионалния и персоналния живот. Финландската столица слага мощен акцент върху общността и здравословния метод на живот.

Тези аспекти способстват за класирането на Финландия преди всичко в Световния показател на щастието.

Стокхолм, Швеция, е на трето място. Градът има мощна стопанска система и висок стандарт на живот. Той е дом на процъфтяваща културна сцена, включваща музеи и музикални зали от международна класа.

Шведските чиновници на цялостен работен ден имат право на най-малко 25 дни годишен отпуск, което дава евентуални благоприятни условия за свободното време и персонална реализация.

Друг скандинавски град, Осло в Норвегия, е разгласен за четвъртото най-хубаво място за живеене за баланс сред работа и персонален живот. Норвежката столица има висок стандарт на живот и макар че е безценен град, високите заплати и отличното качество на живот ненапълно компенсират това, се отбелязва в текста към класацията.

Оукланд, Нова Зеландия, е първият град отвън Европа, който се класира в топ 10 в показателя за баланс сред работа и персонален живот. Градът има спокойна и другарска атмосфера, което го прави комфортно и прелестно място за живеене и работа. Той е дом на растяща и многообразна стопанска система, предоставяща задоволително благоприятни условия за работа в редица браншове.

Средностатистическият чиновник работи по 26.3 часа седмично, което значи, че жителите могат да се насладят на града и да си починат след работа.

На шесто място - Гьотеборг, вторият по величина град в Швеция, е отлично място за баланс сред работа и персонален живот. Разположен на брега на Северно море, Гьотеборг обезпечава на жителите елементарен достъп до плажове, острови и естествена хубост.

Жителите на Гьотеборг могат да се възползват изцяло от тази хубост, която се предлага дружно с 25 дни годишен отпуск.

Седмият в класацията, Рейкявик, столицата на Исландия, е мечтано място за работа и живот на феновете на природата. Естествената среда на Рейкявик предлага обилие от развлекателни действия като туризъм, плуване в геотермални басейни и наблюдаване на китове.

Правителството на Исландия интензивно предизвиква здравословния баланс сред професионалния и персоналния живот и вследствие на това доста компании са възприели еластичен модел на работа, което разрешава на чиновниците да се любуват на повече свободно време.

Високото качество на живот във Виена, класирана на осмо място, и богатата културна сцена я вършат идеално място за живеене за хора, търсещи по-добър баланс сред професионалния и персоналния живот.

Единбург е първият град от Обединеното кралство, който попада в топ 10 на класацията. Шотландската столица има богато културно завещание, в това число музеи, художествени галерии и театри. Градът е заобиколен от зашеметяваща естествена хубост, хълмове, плажове и паркове, предлагащи доста благоприятни условия за действия навън като туризъм и колоездене.

На десето място - столицата на Северна Ирландия, Белфаст, е вторият представител на Обединеното кралство в показателя за баланс сред професионалния и персоналния живот.

Със своята оживена, само че спокойна атмосфера Белфаст предлага набор от благоприятни условия за кариера, без да прави компромис с качеството на живот. Градът има процъфтяваща стопанска система и бързо разрастващ се софтуерен бранш, с редица огромни работодатели в региона, в това число Deloitte, CitiGroup и Allstate.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР