Копенхаген бе обявен за най-безопасния град в света в ново

...
Копенхаген бе обявен за най-безопасния град в света в ново
Коментари Харесай

Копенхаген е най-безопасният град в света

Копенхаген бе разгласен за най-безопасния град в света в ново широкомащабно изследване на Economist Intelligence Unit (EIU), подразделението за разбори на Economist Group. Датската столица надмина някогашни водачи като Токио, Сингапур и Осака в четвъртото издание на Индекса на безвредните градове на EIU, който за първи път тази година включва индикатори за екологична сигурност, написа CNBC.

Проучването има пет съществени стълба на градската сигурност – цифрова, здравна, инфраструктурна, персонална и екологична. Копенхаген застава отпред, като отбелязва 82.4 точки от 100.

Ето кои са десетте най-безопасни градове в света съгласно тази ранглиста:

1. Копенхаген

2. Торонто

Getty Images

3. Сингапур

Getty Images

4. Сидни

Getty Images

5. Токио

Getty Images

6. Амстердам

Getty Images

7. Уелингтън

Getty Images

8. Хонконг

Getty Images

9. Мелбърн

Getty Images

10. Стокхолм

Shutterstock

Тази година Индексът на безвредните градове класира 60 града по 76 индикатора за сигурност, с цел да получи по-добра визия за световната градска среда.

Добавянето на екологичната сигурност като нов знак отразява нарасналото значение на въпросите за устойчивостта и ограниченията за адаптиране към климата след пандемията от COVID-19. Копенхаген и Торонто се показаха доста по-добре във връзка с екологичната сигурност, в сравнение с който и да е от трите топ градове от предходните години.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР