Координиращо звено в Община Ловеч ще дава консултации за COVID

...
Координиращо звено в Община Ловеч ще дава консултации за COVID
Коментари Харесай

Община Ловеч ще дава консултации за COVID - 19 на два нови телефона

Координиращо звено в Община Ловеч ще дава съвещания за Коронавирус - 19 на два нови телефона, оповестиха от пресцентъра на общината.

То е основано за гарантиране на качествена поддръжка за уязвимите от вируса групи посредством механизъм за взаимоотношение сред чиновниците на Общинска администрация - Ловеч, Домашен обществен патронаж и съдружие "Граждански инициативи- гр. Ловеч ".

Още 14 нови случая на инфектирани с ковид у нас, има заболели в Перник и Пловдив

Чрез консултативните обществени услуги "Център за социална поддръжка " и "Център за обществена рехабилитация и интеграция " ще се реализират действия за поддръжка и предварителна защита на болестта измежду най-уязвимите групи от популацията в направленията поддържане на "горещ телефон " за подаване на поръчки за извършване на покупки на хранителни артикули, медикаменти и движимости от първа нужда за посочените групи; закупуване и доставка на хранителни артикули и медикаменти до домовете на самотноживеещи възрастни и лица с хронични болести, в това число от уязвими групи или със усложнения в напредването.

Разкрива се и "гореща линия " за психическа поддръжка на популацията в ситуацията на оповестеното изключително състояние и при увеличаващия се риск от разпространяване на вируса Covid-19.

Първи болен от ковид в Троян?

Координиращото звено от медицински експерти ще дава съвещания на тел. 068 688 306 и тел. 0884 332 392 с работно време от 08.00 до 18.00 часа всеки ден от седмицата. Оказването на психическа поддръжка може да е от решаващо значение за недопускане на суматохата да даде отражение върху здравословното положение на доста хора, допълват от пресцентъра на общината.



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР