Координираната подкрепа на институциите е ключова за реализирането на инвестиционните

...
Координираната подкрепа на институциите е ключова за реализирането на инвестиционните
Коментари Харесай

21 инвестиционни проекта за 500 млн. лева са сертифицирани от МИР за 9 месеца

„ Координираната поддръжка на институциите е основна за реализирането на капиталовите планове. Тя се прави оценка високо от вложителите и затвърждава доверието им в стабилната и предвидима бизнес среда в страната “.

Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева на форума „ Привличане на вложения и финансиране – благоприятни условия за общините “, проведен от МИР и Българската организация за вложения /БАИ/. Целта на събитието е да се сътвори координирано съдействие сред локалната власт и Агенцията за реализирането на капиталови планове.

Министър Стойчева акцентира, че в лицето на МИР и БАИ локалната власт има благонадежден сътрудник за реализиране на общата цел за привличане на вложения.

По време на събитието представителите на бизнеса и на общинит е получиха информация по отношение на опциите за безплатна финансова помощ за вложителите, финансовите принадлежности по линия на МИР, използвани за общините и компаниите.

„ Има засилен интерес на задграничните вложители към България. Нашите старания са ориентирани към това България да се утвърди като привлекателна дестинация за вложителите с положителни и предвидими условия “.

Тя уточни, че от месец предходната година до началото на февруари МИР е издало 21 документа за вложения по Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ). Сертифицираните планове са в размер на близо 500 млн. лв. , а плануваните директни нови работни места по тях са 2000. Преките задгранични вложения за 2023 година са рекордни – 7 милиарда лв. .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР