Координацията в рамките на ОПЕК дава своите положителни резултати. Те

...
Координацията в рамките на ОПЕК дава своите положителни резултати. Те
Коментари Харесай

Путин: Координацията в рамките на ОПЕК вече дава резултати


Координацията в границите на ОПЕК дава своите позитивни резултати. Те биха били невъзможни без присъединяване на страните, които не членуват в организацията, счита президентът на Русия Владимир Путин.

„ Координацията в границите на ОПЕК към този момент даде своите позитивни резултати. Но това би било невероятно в случай че към активността не бяха се включили страните, които не влизат в картела “, съобщи Путин след договаряния с водачите на Иран и Азербайджан в Техеран, оповестяват съветските организации.
В края на 2016 година Организацията на страните експортьори на нефт (ОПЕК) и редица страни отвън картела се споразумяха за понижаване на добива на нефт с общо 1,8 млн. барела дневно от равнището от октомври 2016 година Споразумението бе подписано през първото полугодие на 2017 година По-късно през месец май то бе продължено с девет месеца – до края на март 2018 година

Президентът на Русия удостовери в сряда проектите на страната за доставка на газ за северната част на Иран по азербайджанския водопровод.
„ Бих желал да обърна внимание на тома, че без значение от огромното произвеждане на въглеводороди във всяка една от нашите страни, колкото и да е необичайно има интерес за взаимна доставка, поради вътрешната логистика “, разяснява Путин.

Според изказване, подписано сред президентите на Русия, Иран и Азербайджан – Владимир Путин, Хасан Роухани и Илахм Алиев, Москва, Баку и Техеран слез срещата на високо равнище считат да задълбочат взаимоотношението си на равнище енергетика и да разширят съдействието си в секторите, свързани с петрол и газ.

„ Страните означават основната роля на Руската федерация, Азербайджанската република и Ислямска Република Иран за стабилно действие на районните и международни енергийни пазари “, се споделя в общото изказване, като се отбелязва ролята на съдействието.
Страните поддържат и осъществяване на план за сливане на енергийните мрежи на трите страни, както и съглашение за търговия на електрическа енергия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР