Координаторът на ООН за хуманитарната помощ в Украйна Денис Браун

...
Координаторът на ООН за хуманитарната помощ в Украйна Денис Браун
Коментари Харесай

ООН: Русия удари наша база в Запорожие

Координаторът на Организация на обединените нации за филантропичната помощ в Украйна Денис Браун съобщи, че чиновниците на Организация на обединените нации и неправителствените организации, които са помагали на жертвите на войната, постоянно са отсядали в хотела в Запорожие, потърпевш от съветски ракетен удар в четвъртък .

В изказване, оповестено на уеб страницата на Организация на обединените нации, се споделя, че Браун е " зашеметена " от известието за удара по хотела.

При съветския ракетен удар в Запорожие почина един човек и бяха ранени минимум 14 други, в това число две деца. Според украинската полиция съветската войска е употребила ракета " Искандер " за изстрелването на ракетата.

Съдейки по фотосите от мястото на случая, хотел " Reikartz Запорожие " е бил опустошен.

" Това е изцяло недопустимо ", написа Браун. - Отсядах в този хотел всякога, когато бях в Запорожие. Екипът ми го употребява като база за честите си пътувания до града. Той беше база на Организация на обединените нации за интервенцията по евакуация на цивилни от завода " Азовстал " в Мариупол през май предходната година. "

Броят на безразборните удари, които нанесоха вреди на гражданската инфраструктура и предизвикаха гибел и пострадвания на цивилни жители, доближи невъобразими размери. И те са нарушаване на интернационалното филантропично право. Това означи координаторът на филантропичната задача на Организация на обединените нации в Украйна Денис Браун.
 Деца са ранени при съветски ракетен удар по Запорожие
Деца са ранени при съветски ракетен удар по Запорожие

Москва не е коментирала нападението

Броят на безразборните удари, които нанесоха вреди на гражданската инфраструктура и предизвикаха гибел и рани на цивилни жители, доближи невъобразими размери. И те са нарушаване на интернационалното филантропично право, се посова в документа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР