Координаторът на гръцката партия Нова демокрация Костас Стефанидис, който се

...
Координаторът на гръцката партия Нова демокрация Костас Стефанидис, който се
Коментари Харесай

Сексистко изказване за бг евродепутатка разбуни Гърция

Координаторът на гръцката партия Нова народна власт Костас Стефанидис, който се подигра обществено в обществените мрежи с някогашния евродепутат от СИРИЗА, българката Костадинка Кунева, бе изхвърлен от партията по персоналното разпореждане на водача й Кириакос Мицотакис.

Скандалът избухна, откакто Костас Стефанидис, два дни след изборите за Европейски парламент, написа расистки, сексистки и пошъл коментар в персоналния си Фейсбук профил по отношение на Кунева. След като българката не бе определена наново за евродепутат, Стефанидис се изрече, че " в този момент може да почисти дома му, тъй като „ остава безработна “.

Той написа: „ Сега, когато Кунева от Сириза не е определена за член на Екологичен потенциал, някой знае ли дали ще се върне на работа? Търся жена за разчистване в събота и към момента не съм намерил! “.



От СИРИЗА реагираха с изказване, в което се споделя, че расистката и сексистка позиция на координатора на Нова народна власт К. Стефанидис против европейския жител на СИРИЗА К. Кунева в обществените медии демонстрира най-вулгарно мнението на ръководителите на НД по отношение на дамите служащи.

Костадинка Кунева от години е профсъюзник, секретар на Панатическата асоциация на чистачите и домашния личен състав (PEKOP). За борбите й тя бе нападната от двама непознати през 2008 година и принудена да погълне витриол, след което загуби зрението на едното око и пострадвания на вътрешните органи.

От 2014 година, когато беше определена за евродепутат със СИРИЗА, Кунева се бореше за обществени и трудови права на работещите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР