КОНУШС кръшно народно хоро днес учениците от СУ “Кирил и

...
КОНУШС кръшно народно хоро днес учениците от СУ “Кирил и
Коментари Харесай

В Конуш днес кмет и ученици играха хоро за празника

КОНУШ
С кръшно национално хоро през днешния ден учениците от СУ “Кирил и Методии ” в хасковското село Конуш означиха своя патронен празник. То стана част от самодейността „ Розите на България “, в която стотици български школа по целия свят означават на днешния 11-ти май Деня на светите братя Кирил и Методий. С положително въодушевление и разноцветност беше декориран школския двор още рано сутринта. За да поздравят учениците и преподавателите пристигнаха и доста от родителите. Сред гостите на тържеството бяха и представители на община Хасково и Регионалното ръководство на образованието. Тържествената гала стартира с шествие, отпред на което децата носеха портрет на светите братя.
Децата работят по плановете „ Твоят час “ и „ Пъстро етно “, в които има разнородни и забавни за тях начинания.
За празничното въодушевление с песни и танци в концерта в двора на учебното заведение се включиха вокалната група “Слънчевите зайчета “, с началник Васко Делиев и танцовият клуб „ Дъга “, който управлява Мария Маринова.
Кулминацията на днешния празничен ден беше българското хоро, което се изви в двора на учебното заведение. Трибагреникът отпред му развя кметът на Конуш Младен Марков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР