Контузия в лявото коляно не попречи на Ник Кирьос да

...
Контузия в лявото коляно не попречи на Ник Кирьос да
Коментари Харесай

Контузия не попречи на Кирьос да спечели в Бризбън

Контузия в лявото коляно не попречи на Ник Кирьос да завоюва първия си дуел от тенис шампионата от сериите АТР250 в Бризбън. Австралиецът се пребори трагично с 6:7(3), 7:6(5), 6:2 против сънародника си Матю Ебдън, като още по време на първия сет изиска медицински таймаут, с цел да получи помощ.

Knee problems for Kyrgios, who takes an MTO at 4-5 first set...#BrisbaneTENnis pic.twitter.com/zlMsgPX2SB
— Tennis TV (@TennisTV) January 3, 2018
Поставеният под номер 3 в Бризбън обаче след това изясни, че макар болката, се е чувствал задоволително добре, с цел да доиграе дуела и даже да го завоюва след поврат. Не е ясно обаче дали той няма да избра да не рискува повече здравето си единствено две седмици преди Australian Open, а и против Ебдън прекара на корта 2 часа и 14 минути.

The knee " doesn't hurt me when I move... just a little when I straighten it. I'm sure I'll be fine. "

- @NickKyrgios overcomes injury scare and Matthew Ebden 6-7, 7-6, 6-2.

The match in review: https://t.co/hwvFjsgvg7 pic.twitter.com/VcrQYiQ0Tj
— #BrisbaneTennis (@BrisbaneTennis) January 3, 2018
Миналият сезон не бе изключително сполучлив за международния номер 21, защото той не преодоля втори кръг на нито един от шампионатите от Големия шлем, а особено в Мелбърн отстъпи на Андреас Сепи, допускайки поврат от 2:0 до 2:3 сета. Кирьос реализира най-хубавото си класиране в Australian Open през 2015 година, когато игра четвъртфинал като непоставен и бе отстранен от Анди Мъри.

Както е известно, в четвъртък Григор Димитров стартира отбраната на купата си против представителя на домакините и участващ с " уайлд кард " Джон Милман.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР