Конците на служебния кабинет ще дърпа единствено министър-председателят Димитър Главчев.

...
Конците на служебния кабинет ще дърпа единствено министър-председателят Димитър Главчев.
Коментари Харесай

Христо Гаджев разкри с кои партии ще управлява ГЕРБ след изборите

Конците на служебния кабинет ще дърпа само министър-председателят Димитър Главчев. Това сподели в ефира на Нова Нюз депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев.

По думите му служебният министър председател е образувал екипа си на база персонален опит и последователност със остарялото постоянно държавно управление.

„ Ако има хора, които могат да бъдат възприети като близки до ГЕРБ, това са Главчев и Атанас Запрянов ”, добави националният представител. Той акцентира, че министрите, свързани с ПП-ДБ, са шестима.

Според Гаджев назначението на основния секретар Живко Коцев, за което, по думите му, са упорствали от ПП-ДБ, все по-вече наподобява като политическо, а не експертно. Критиките от страна на ПП-ДБ към вътрешния министър Калин Стоянов почнали от 15 март тази година. „ Ако знаеха за изборни нарушавания, за какво са мълчали ”, попита депутатът от ГЕРБ-СДС.

На думите на ПП-ДБ, че „ до момента в който Пеевски ръководи ГЕРБ, няма да влязат в коалиция с партията ” Христо Гаджев отговори по този начин: „ Аз един път съм бил в кабинета на Кирил Петков в Народно събрание и вътре ме чакаше Делян Пеевски ”. Той означи, че трите обединения са работили дружно.

При съставяне на ново държавно управление след предварителните избори през юни ГЕРБ няма да ръководи с Българска социалистическа партия, нито с „ Възраждане ”, безапелационен беше националният представител. С Има Такъв Народ обаче и преди били водили диалози.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР