Концесионният договор за добив на строителни материали от находище „Столюва

...
Концесионният договор за добив на строителни материали от находище „Столюва
Коментари Харесай

Държавата прекрати концесия за добив на строителни материали

Концесионният контракт за рандеман на строителни материали от находище „ Столюва чукара” ще бъде преустановен едностранно заради несъблюдение на съществени парични и непарични договорни отговорности от концесионера. Това реши Министерският съвет.
Концесионерът не е заплащал концесионно заплащане, не е предоставял годишни работни планове за рандеман и първична преправка на подземни благосъстояния от находището, не е дал проект за ръководство на минните боклуци, не е предоставял доклади за осъществяването на контракта и осъществените вложения, не е заплатил лихви, дължими за несъблюдение на задължението за концесионно заплащане, както и неустойки, дължими за несъблюдение на непарични договорни отговорности, сочи в претекстовете си кабинетът на Стефан Янев.

Находище „ Столюва чукара “ се намира на територията на община Панагюрище, област Пазарджик. Концесионният контракт за него е подписан на 4 декември 2008 година с „ Врис “ ООД, Пазарджик. През 2009 година с Решение № 159 на Министерския съвет и подписано въз основа на него в допълнение съглашение към контракта, правата и отговорностите по концесията са трансферирани напълно на „ Перун 2008″ ООД, Пазарджик.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР