Концесионирането на автомагистралите в България не може да стане с

...
Концесионирането на автомагистралите в България не може да стане с
Коментари Харесай

Петър Мутафчиев: Преди да тръгнем заедно към космоса, да построим нормален път София - Скопие

Концесионирането на автомагистралите в България не може да стане с тази ТОЛ система, която е смесена и не обезпечава средствата за финансовата рамка на един обективен концесионен развой. Това разяснява пред БНР Петър Мутафчиев, ръководител на Управителния съвет на Форума за балкански превоз и инфраструктура и някогашен министър на превоза. Темата за концесиите на автомагистралите бе повдигната от водача на „ ИТН " Слави Трифонов при представянето на проектокабинета на партията.

Мутафчиев е на мнение, че концесията не трябва да се отхвърля напълно.

„ Не бива с лека ръка да споделяме „ не " на това, само че сега в България няма никакви условия ", акцентира Мутафчиев в предаването „ Преди всички ".

По думите му страната обаче ще би трябвало да се погрижи за още нещо - паралелните пътища, които да са в положително положение, с цел да имаш избор да не минеш по дадена автомагистрала.

Форумът за балкански превоз и инфраструктура показва план за понижаване на трафика и замърсяването на въздуха в столицата и ще напомни някои ефикасни транспортни планове, които бяха изоставени в интервала 2001-2009 година, означи Петър Мутафчиев.

„ Виждам, че имаме упоритостта да помогнем нашите северномакедонски братя да стартират да се занимават с космонавтика. Аз мисля, че преди да тръгнем дружно към космоса, би трябвало да построим един естествен път, който да свързва двете столици. Разстоянието е не повече от 200 километра, а ние пътуваме сума ти часове. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР