Концесионерите в големите ски курорти поискаха ДДС за ски услугите

...
Концесионерите в големите ски курорти поискаха ДДС за ски услугите
Коментари Харесай

Концесионери в ски курортите искат по-ниско ДДС през зимния сезон

Концесионерите в огромните ски курорти желаеха Данък добавена стойност за ски услугите и спортните уреди да бъде върнат на 9%. Ставката беше такава до 30 юни, само че по-късно стана още веднъж общоприетите 20 на 100. Искането беше разисквано в Боровец, на изнесеното съвещание на Комисията по туризъм към Народното събрание, съобщи Нова тв.

Ако Данък добавена стойност ставката за ски услуги и уреди остане 20%, цените в зимните курорти може да се усилят фрапантно, споделят концесионерите. „ При всички положения с покачването на Данък добавена стойност минимум 11% би трябвало да се увеличи цената, с цел да компенсираме разликата в налога. Оттам нататък следва да компенсираме по някакъв метод и инфлация, заплати, всички останали разноски, така че задачата става много комплицирана “, изясни изпълнителният шеф на „ Пампорово “ АД Мариян Беляков.

От Банско поддържаха Пампорово. Но показаха и различен проблем - градежът на втори въжен превоз в курорта. „ Да, желаеме да построяваме спортна инфраструктура, само че да го създадем екологично съобразено. Нашата кабинка е строена 2003 година, в този момент сме 2024 година, това са 20 години. Вие си представете една кола на 20 година и една чисто нова. Какви кабинки има към този момент по света, какво тъкмо се случва и къде отиваме на европейския пазар “, уточни кметът на Банско Стойчо Баненски.

Боровец изиска първокласен ремонт на пътя Самоков – София за по-лесен достъп до планината. „ От години се чака главен ремонт, доста се надявам, че напълно скоро страната ще стартира процедури, с цел да се случи “, твърди кметът на Самоков Ангел Джоргов.

„ Още през днешния ден ще се свържа с районния министър, с цел да създадем работна среща обвързвана с пътя, който свързва курорта Боровец със София “, съобщи ръководителят на Комисията по туризма към Народно събрание Цончо Ганев.

Как ще бъде отговорено на другите претенции на сектора към този момент не е ясно.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР