Концесионерите на плажове да сигнализират Министерството на туризма при всяко

...
Концесионерите на плажове да сигнализират Министерството на туризма при всяко
Коментари Харесай

Концесионерите на плажове да сигнализират МОСВ за замърсявания от „Нова Каховка“

Концесионерите на плажове да алармират Министерството на туризма при всяко подозрение за замърсяване на водите след разрушаването на язовирната стена на „ Нова Каховка “.
Прочетете още
Ресорният министър Зарица Динкова е изпратила писмо до тях, в което ги осведоми за подхванатите дейности и ги приканва за дейна позиция при всяка обстановка, в която преценяват, че имат потребност от подпомагане. 
 
Към момента няма данни за замърсяване и превишени стойности в региона на българското черноморско крайбрежие след разрушаването на язовир „ Нова Каховка “, ситуиран на река Днепър в Украйна. Това демонстрират данните от засиления мониторинг, който министърът на околната среда и водите разпореди още на 8 юни по отношение на случая.

„ Това, което може би следи към този момент или ще следят в околните дни, няма да е вследствие на замърсяването от Украйна. Ще е натурален развой на цъфтежи на Черно море в този сезон, на този стадий няма риск за родното Черноморие. Мониторинг се прави и от Басейновата дирекция. Много деликатно се следи акваторията на Черно море. Повод за паника няма към този миг “, сподели доцент доктор Николай Вълчев, шеф на Института по океанология към Българска академия на науките във Варна пред БТВ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР