Концесионери на плажове са против идеята да дават напълно безплатно

...
Концесионери на плажове са против идеята да дават напълно безплатно
Коментари Харесай

Концесионери скочиха срещу безплатните чадъри и шезлонги за лято 2020


Концесионери на плажове са срещу концепцията да дават изцяло гратис чадъри и шезлонги на летовниците това лято, тъй като самите те имат разноски. Това демонстрира репортаж на Нова телевизия.

„ Основният разход на всеки наемател на плаж се явява обезопасяването на плажа – спасители, медицински лица, хората, които чистят, както и тези, които слагат и обслужват чадърите и шезлонгите. Дори да ми отстранен целия наем, на 100% безвъзмездни чадъри и шезлонги няма по какъв начин да дам ”, пресмята Николай Димитров, концесионер на плаж в Крайморие.  

Изчислява, че съгласно отстъпката, която ще направи страната, той би могъл да понижи цената на шезлонга и чадъра до 4-5 лв..

По думите му Асоциацията на наемателите на морски плажове води деен разговор с министерството на туризма.

„ Всеки плаж е друг и всеки собственик може самичък да реши до какъв брой би могъл да направи отстъпка ”, разяснява Димитров.

Що се отнася до спазването на дистанцията сред хората, той пресмята, че чадърите могат да бъдат ситуирани на 4 метра един от различен. Така както и да въртиш чадъра, отстоянието сред шезлонгите ще е 2,5 метра най-малко.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР