Концесионерът на ски зоната над Банско „Юлен“ АД разпространи информация

...
Концесионерът на ски зоната над Банско „Юлен“ АД разпространи информация
Коментари Харесай

„Юлен“ представи идейния проект за втората кабина в Банско

Концесионерът на ски зоната над Банско „Юлен“ АД популяризира информация за идейния план за втори кабинков въжен превоз:

Още преди 8 години, когато се появиха първите признаци на проблем с опашки на Начална станция на Кабинковия въжен превоз, „ Юлен “ АД се свърза с водещите производители на въжени линии, с цел да съветва вероятни разновидности за неговото решение. След многогодишни съвещания и разбори за решение на казуса, общото мнение е, че е належащо да се построи втора 10 локална кабинкова въжена линия, с потенциал 3000 души на час и обща дължина от 5,8 км. Заключението е плод на работата на инженери и проектанти, които са обследвали проблема на терен.

Разработено е и идейно планово трасе, видно от приложената скица. След разискване на редица разновидности се стигна до единомислещо мнение, че това е най-хубавия вероятен вид, който ще реши транспортно-логистичния проблем с опашките и по едно и също време с това е най-екологосъобразното решение.

Новата кабина е планувано да има начална станция, ситуирана в непосредствена непосредственост до начална станция на настоящата кабина. Трасето от нея до междинна станция, ситуирана в м. „ Чалин валог “, се движи съвсем паралелно на актуалната и след междинната станция продължава до другия натурален център на ски-зоната – околност „ Шилигарника “. По този метод ще могат да се разделят туристопотоците, с цел да не се сътвори още веднъж проблем с опашка на „ Бъндеришка смяна “. Така двата центъра – „ Бъндеришка поляна “ и „ Шилигарника “ ще поемат отмерено всички скиори без да се получават нови опашки.

Заявяваме изрично, че трасето на този абстрактен план минава само през концесионна територия и попада напълно в буферната зона. Горските площи, през които ще премине трасето са единствено 0,017 % от територията на Национален парк „ Пирин “.

Акционерно сдружение Юлен, концесионер на „ Ски зона Банско “, е готово да поеме корав ангажимент, като обезщетителни ограничения по отношение на построяването на втория кабинков въжен превоз, че против всяко отстранено дърво ще засади пет нови дървета, на посочено от Дирекцията на Национален парк „ Пирин “ място.

 26196744_10215664651199890_268344834_n
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР