Концесионерът на ски зона „Банско“ Юлен АД представи идейния проект

...
Концесионерът на ски зона „Банско“ Юлен АД представи идейния проект
Коментари Харесай

Представиха в МОСВ идейния проект за втори лифт в ски зона „Банско“

Концесионерът на ски зона „Банско“ Юлен АД показа идейния план за втори кабинков въжен превоз над зимния курорт в Министерството на околната среда и водите, оповестиха от сдружението. Негови представители бяха на среща с отрасловия министър Нено Димов, която завърши преди минути. Идейният план бе оповестен в „Труд“ преди два дни, а в този момент публично министър Димов е бил осведомен с него.

Еко какво оповестиха след диалога от Юлен АД:

Във връзка с извършена през днешния ден среща в Министерството на околната среда и водите, на която представихме плана за втори кабинков въжен превоз в ски зона Банско, от „Юлен“ АД заявяваме:

„С приемането на актуализацията на Плана за ръководство на Национален парк „Пирин“, с която отпадна възбраната за създаване на спортна и туристическа инфраструктура в границите на Зоната за туризъм се даде опция ние да стартираме план за упования от всички втори кабинков въжен превоз за Ски-зона с център гр. Банско. Имаме абстрактен план, който към този момент разпространихме. Той е плод на консенсусно решение на водещи международни експерти в региона на планиране на ски зони. Те след преценка на всички вероятни разновидности, включително и увеличение на потенциала на сегашния кабинков въжен превоз стигнаха до умозаключение, че препоръчаният абстрактен план е оптималният вид, който да реши по най-екологосъобразния метод транспортния достъп до ски-зоната. Наред с това ние ще огледаме и всички проблематични места и вероятни разновидности за по-доброто и удобно упражняване на зимните спортове и да предложим сложно решение, което ще бъде направено от водещи интернационалните експерти. Ще наемем проектантски екип, който ще изготви стимулирано предложение и ще извървим всички процедури планувани в екологичното законодателство на страната. Държим да отбележим, че както и до момента прецизно ще съблюдаваме българското законодателство и не по-малко от всички останали милеем за българската природа. Всичко останало, което се популяризира са спекулации и се надяваме, че българското общество не следва да се подава на спекулациите, че ще застроим планината или ще излезем от зоната. Нито сме имали, нито имаме, нито ще имаме каквото и да било предпочитание да построяваме леглова база на територията на парка. Който го твърди, спекулира и заблуждава обществото, тъй като то е неразрешено и по закон. Единственото наше предпочитание и желание, какъвто е и предметът на концесията е доизграждане и усъвършенстване на спортната и техническата инфраструктура за по-добро действие на ски-зоната.
Искаме да благодарим на всички, които през тези години подкрепяха общата идея за развиване на зимните спортове и зимния туризъм в планините на България и се надяваме, че дружно ще успеем“!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР