Концесионерът на плажа в Созопол е нарушил уведомлението за изграждане

...
Концесионерът на плажа в Созопол е нарушил уведомлението за изграждане
Коментари Харесай

Събарят дигата в Созопол и глобяват концесионера

Концесионерът на плажа в Созопол е нарушил уведомлението за създаване на пясъчна дига и следва да бъде санкциониран, а дигата да бъде съборена, това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

" Това, което откриха специалистите е, че изрично има разминаване в уведомлението на концесионера, което сме получили на 28 октомври. След инспекцията е открито, че има загребване на пясък. Това, което ще разпоредя е да бъде съборена дигата, с цел да се възвърне брега на морето, защото е взиман пясък от заливаемата площа и ще наложим наказателна клауза от 6900 лева ", сподели министър Ангелкова.

Басейнова дирекция Варна разпореди на концесионера на Централния плаж в Созопол неотложно да прекрати изземването на пясък от Черно море. От Басейнова дирекция оповестяват, че дейностите на концесионера са в противоречие с писмото от фирмата-концесионер за струпване на пясък по брега и че са поканили концесионера на среща за изясняване на събитията по случая.

Жителите на античния град настояват, че на този плаж в никакъв случай не са правени сходни пясъчни насипи. Според тях изгребването на голямото количество пясък от дъното на залива ще провокира и екологични проблеми и ще повреди плажа.

Жителите на Созопол обявиха, че ще стачкуват до момента в който дигата не бъде отстранена. От Басейнова дирекция обявиха още, че инспекцията продължава и че при определяне на нарушаванията ще бъде издадено наставление за прекратяване на дейностите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР