Концертната зала Катя Попова“ в Плевен ще бъде основно ремонтирана

...
Концертната зала Катя Попова“ в Плевен ще бъде основно ремонтирана
Коментари Харесай

Концертната зала „Катя Попова“ в Плевен се ремонтира по „Региони в растеж“

Концертната зала „ Катя Попова “ в Плевен ще бъде главно ремонтирана със средства по оперативната стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година

Договорът за ремонта на културната институция беше подписан от заместник-министъра на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на програмата Деляна Иванова.

Над 2,6 млн. лева е финансирането за възобновяване на концертната зала. От тях малко над 2,2 млн. лева са безплатна финансова помощ от програмата, 427 хиляди лева се дават като нисколихвено кредитиране посредством финансов инструмент, а над 6 хиляди лева е личното финансиране от община Плевен.

Проектът включва комплекс от действия за развиване и възобновяване на културната инфраструктура. Предвижда се главен ремонт на постройката, въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, възстановяване на достъпа посредством създаване на асансьор и стълба за евакуация и други Ще бъде доставено и ново акустично съоръжение.

Залата, която носи името на оцененото в музикалния свят българско сопрано Катя Попова, е планувана за 300 фенове. В нея се организират концерти на Плевенската филхармония, театрални представления, песенни състезания, празнувания и конференции.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР