Концертите на Тейлър Суифт в центъра на Сиатъл, САЩ, разтърсват

...
Концертите на Тейлър Суифт в центъра на Сиатъл, САЩ, разтърсват
Коментари Харесай

Концерти на Тейлър Суифт разтърсват земята. Буквално - с магнитуд от 2,3

Концертите на Тейлър Суифт в центъра на Сиатъл, Съединени американски щати, раздрусват земята толкоз мощно, че провокират сеизмична осцилация - еквивалент на земетресение с магнитуд 2,3. И това не е метафора за следващата изява на певицата в границите на турнето ѝ Eras, а наблюдаване на сеизмолози и данни от апаратурата им.

Сеизмометрите са уреди, които могат да улавят земни трептения от всевъзможен тип – в това число от коли, влакове и вятър. Магнитудът на „ Суифт земетресението “ („ Swift Quake “) се оказа двойно по-мощен от този на сходно събитие, провокирано от почитателите на американския футбол през 2011 година Тогава е записано „ Beast Quake “ - по време на мач сред Seattle Seahawks и New Orleans Saints.

„ Тогава почитателите на локалния тим избухнаха след впечатляващ тъчдаун на Маршон Линч, по прякор Beast Mode. Силната им реакция беше засечена от същия локален сеизмометър, който регистрира вибрациите от концерта на Суифт “, изясни сеизмологът Джаки Каплан-Ауербах пред CNN.

Каплан-Ауербах, която работи като професор по геология в Университета на Западен Вашингтон - щатът, в който се намира Сиатъл, вижда сравнението сред двете феномени в група за трусове, която модерира във Фейсбук, и незабавно се захваща за работа.

Оказва се, че почитателите на Суифт в Сиатъл раздрусват земята два пъти по-силно от футболните ентусиасти преди 12 години.

„ Предполагам, че би трябвало да покажа данните. Феновете на Тейлър Суифт > почитателите на Seattle Seahawks “, написа в своя обява в Twitter Каплан-Ауербах и дава графиките.

I guess I should show the data. Swifties > Seahawks fans.

(except data from the concert may not be caused by the fans--it may be the sound system, so not really a fair comparison).
— Jackie Caplan-Auerbach
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР