Концертът Виртуозите“ е повод за първо гостуване в България на

...
Концертът Виртуозите“ е повод за първо гостуване в България на
Коментари Харесай

Виртуозният контрабасист Рик Стотийн в София за концерт с „Виртуозите“


Концертът „ Виртуозите “ е мотив за първо посещение в България на младия и към този момент одобрен на международната концерта сцена Рик Стотийн. На 14 декември в зала 1 до атрактивния контрабасист ще застане изтъкнатият български цигулар Минчо Минчев за осъществяването на Голямо концертно дуо за цигулка, контрабас и оркестър на Ботезини. В програмата публиката ще чуе още увертюрата „ Крадливата сврака “ от Росини и „ Фантастична симфония “ на Берлиоз.

Определят Рик като еластичен музикант и същински занаятчия на контрабаса, който има феноменална техника. Като гост-солист Стотийн свири постоянно с Лондонския симфоничен оркестър, Кралския Концертгебау оркестър Амстердам, Камерен оркестър на Европа, Оркестър „ Моцарт ”, Камерен оркестър „ Малер ”, Радио-симфоничния оркестър на Швеция и доста други.

Стотийн получава първите си уроци едвам на осемгодишна възраст. Възпитаник е на Консерваторията в Амстердам където приключва с най-високо отличие. По-късно е учил при Божо Параджик в Университета във Фрайбург. Рик е печелил няколко първи награди на конкурс в чест на Принцеса Кристина, Фондацията за млади музикални гении, а през 2013 година му присъждат Холандската премия за музика –  най-голямото самопризнание за музикант в Холандия. Според журито „ Рик е многообразен музикант със затрогваща благозвучност и поразителна виртуозност “.

През своя 90-годишен юбилеен сезон Софийската  филхармония гостува на Новогодишния музикален фестивал под диригентството на Маестро Емил Табаков. Подбраната стратегия отбелязва значими за музикалния свят годишнини:  150 години от гибелта на Джоакино Росини, 195 година от гибелта на Джовани Ботезини и 215 година от рождението на Хектор Берлиоз.

Билетите са в продажба на касите на Билетен център – НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg. Цените са от 20, 30, 40, 50, 60, 70 лева Има и 20% понижение от всеки ценови пояс за възпитаници, студенти, пенсионери и хора в неравностойно състояние.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР