Концерта Оперни парафрази ще изнесат на 29 декември от 18,30

...
Концерта Оперни парафрази ще изнесат на 29 декември от 18,30
Коментари Харесай

Гергана Иванова, Димитър Маринкев и Мирослав Георгиев представят Оперни парафрази в музея Борис Христов

Концерта " Оперни парафрази " ще изнесат на 29 декември от 18,30 ч. в музея " Борис Христов " в София Гергана Иванова - флейта, Димитър Маринкев - флейта, и Мирослав Георгиев - пиано, при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, научи ДУМА от Елена Драгостинова, директорка на музея " Борис Христов ".

" Оперни парафрази " е концерт, който показва и съпоставя на пръв взор несъвместими творби и стилове. Търси техните характерности, само че и техните общи черти, с цел да насочи своята провокация към консервативното схващане за построяването на концертни стратегии. Проектът приключва в музея " Борис Христов ", откакто е осъществил своя маратон на 19 декември в Дюселдорф измежду приказната звучност на два храма - " Маркус кирхе " и " Йосиф кирхе ". Двата концерта са били снимани от професионален стрийминг екип и е можело да се проследят в действително време в ютюб. Паралелно с това са прожектирани на необятен екран в Старата църква Питаянмаен, Хелзинки. В програмата на този първи стадий от плана са изпълнени произведения от Моцарт и Бела Барток: сред четирите обичани и известни флейтови квартета на В.А. Моцарт са показани елементи от малко познати камерни произведения на видния маджарски композитор от ХХ век.

Заключителният стадий на плана в музея " Борис Христов " събира в една стратегия познати и обичани от необятната аудитория вариации по известни оперни тематики. Те са модифицирани за клавирно трио (две флейти и пиано) и носят празничната атмосфера на идните новогодишни празници.

Kонцертът " Oперни парафрази " е част от плана " Музиката без граници - цифрово ". Той е подсилен от GvL Stiftung - организация за отбрана на авторските права в Германия. Целта е да сближи класическия концерт с цифровите технологии и да се преодолеят физическите граници и границите, които от време на време съществуват в съзнанието на аудиторията. Заключителният концерт е подсилен от музея " Борис Христов ". Предстои да забележим елементи от този интернационален план в ютюб канала на музея.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР