Концерт в Драматичен театър Владимир Трандафилов“ под наслов 60 години

...
Концерт в Драматичен театър Владимир Трандафилов“ под наслов 60 години
Коментари Харесай

Тържествено отбелязване на 60-годишнината на видинска гимназия

Концерт в Драматичен спектакъл „ Владимир Трандафилов “ под наслов „ 60 години с пулса на времето “ бе кулминационната точка на честванията на юбилея, оповестиха от Община Видин. Сред формалните посетители бяха заместник-кметът Борислава Борисова, регионалният шеф Огнян Асенов, старши специалистът в Регионалното ръководство на образованието Анета Кирилова, посетители от Сърбия, представители на разнообразни институции, шефове на видински учебни заведения, възпитаници, жители и други.

Директорът на Професионалната гимназия инж. Мариета Георгиева , която преди ден бе назначена за заместник-министър на образованието и науката , поздрави присъстващите.

„ Всички посетители са част от нашето огромно семейство по един или различен метод “ , сподели шефът.

„ Вие вложихте сили и сила, с цел да докажете своето влиятелно място като гимназия – една от водещите в нашата област, едно желано образователно заведение с огромен престиж. Насочвайте нашите възпитаници – бъдещето на Видин, в вярната посока в живота. На вас, скъпи възпитаници, поисквам да сте все по този начин сполучливи. Носете гимназията в сърцето си, носете Видин в сърцето си и ги прославяйте! “ , с тези думи се обърна заместник-кметът Борислава Борисова. Тя сервира на шефа на гимназията приветствен адрес от името на кмета на Общината доктор Цветан Ценков .

По време на празничната вечер бе прочетено и приветствие от министъра на образованието и науката проф. доктор Галин Цоков .

„ Гимназията е заслужен последовател на най-хубавите достижения на учебното заведение от неговото основаване до момента. Днес нейната значителност за стопанската система е още по-голяма в сравнение с преди шест десетилетия “, се споделя в адреса.

С трогателно слово към хората в залата се обърна някогашният шеф на образователното заведение Маргарита Велкова.

„ За мен празнуването на 60-годишния празник на учебното заведение е мотив за наслада, мемоари и прекарвания. Радвам се, че през днешния ден доста от фантазиите са осъществени. Професионалната гимназия заема почтено място в системата на образованието освен в региона, само че и в страната “, сподели тя.

Поздравления и цветя по случай празника бяха получени от десетки държавни, културни и просветителни институции . След тържествената част бе показана богата културна стратегия. По-рано денем тържествено шествие на възпитаници, съпровождано от Градския духов оркестър, мина през централната част на Видин. Организирана бе и среща на поколенията „ Спомени за бъдещето “, на която участваха някогашни учители и ученици на образователното заведение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР