Концерт под надслов Ден на талантите група ЦДО 3 от

...
Концерт под надслов Ден на талантите група ЦДО 3 от
Коментари Харесай

Ден на талантите се проведе в СУЕО Ал. С. Пушкин във Варна

Концерт под надпис " Ден на гениите " група ЦДО 3 от 3. клас се организира на 30 май в Актовата зала на СУЕО " Ал. С. Пушкин " във Варна, заяви за Moreto.net Весела Кирова, преподавател на третокласниците.

В концерта взеха присъединяване 24 деца. Темата беше Добротата и Любовта в другите ѝ проявления.

Отбеляза се и навършването на 60 години от рождението на Петя Дубарова посредством осъществявания на нейни стихотворения и ария.

Спортни, съвременни танци, хип-хоп и зумба се вихриха под звуците на нашумели музикални шлагери. Не липсваше и типичен балет.

Ученици извършиха няколко български песни. Чу се и дуетно осъществяване на две момчета, китара и вокал.

Изненада за гостите беше възпитаник, който умее бързо да скицира знамената на всички страни в света. Първа се включи майка от Доминиканската република, която скочи с необикновен екстаз към надареното момче, когато видя нарисуваното знаме, поздрави го, взе знамето и го гушна. Личеше си носталгията и любовта към родината ѝ.

Не бе подценено и това, че в учебното заведение засилено се учи съветски език, като се чу и стихотворение от Александър С. Пушкин, добавя учителката.

За край бяха подбрани три осъществявания, с които се акцентира върху една от най-големите полезности: Любовта към родината. Това бяха песента " Българка " на Deep zone project, стихотворението " В родината " от Петя Дубарова и самоковско хоро под съпровода на песента " Мома Яница ".

Въпреки че концертът продължи към час и половина, гостите се забавляваха до дъно, ръкопляскаха в такт с музиката и мощно окуражаваха младите гении, а на моменти даже им се прииска да се включат в танците. Емоциите бяха незабравими.

Този концерт се случи с помощта на желанието, труда, хореографията и сюжета на учителката на децата от тази група, Ралица Станева.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР