Концерт на сръбския режисьор и музикант Емир Кустурица и неговата

...
Концерт на сръбския режисьор и музикант Емир Кустурица и неговата
Коментари Харесай

Отмениха концерт на Кустурица в Барселона

Концерт на сръбския режисьор и музикант Емир Кустурица и неговата група The No Smoking Orchestra, който трябваше да се случи в Барселона, бе анулиран за неопределен срок. Такава информация се появи на уеб страницата на Дворецът на каталунската музика през вчерашния ден, осведоми ТАСС.

Концертът беше плануван за 30 март, само че в този момент е посочено, че " концертът е отсрочен ", а претекстове за това решение не се прецизират.

Агенция ЕФЕ оповестява, че представители на украинската общественост, живеещи в Каталуния, са изразили неодобрение от идния концерт в писмо, в което се афишират срещу присъединяване на Кустурица, защото съгласно тях си сътрудничи с театъра на съветската войска. Те също по този начин заплашиха да провеждат митинг в Двореца на каталунската музика преди и по време на концерта на Кустурица там.

Емир Кустурица е прочут сръбски режисьор и артист, който е притежател на награди от най-големите европейски кино фестивали, в това число две " Златни палми " от филмовия фестивал в Кан. Той е джентълмен на ордена на Почетния легион, както и задграничен член на Академията на науките и изкуствата на Република Сръбска, отбелязва ТАСС.

Припомняме, че в навечерието на съветското нахлуване против Украйна Кустурица одобри да управлява Централния научен спектакъл на съветската войска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР