Концерт на Лили Иванова, изнесен в чест на 25-ия рожден

...
Концерт на Лили Иванова, изнесен в чест на 25-ия рожден
Коментари Харесай

Съд плати 60 000 лв. за концерт на Лили Иванова

Концерт на Лили Иванова, изнесен в чест на 25-ия рожден ден на Върховния адмиистративен съд (ВАС) точно на Никулден, 6-и декември, разбуни духовете в правосъдната система, научи „ Уикенд “ от свои източници от магистратските среди. Според думите им, ръководителят на съда Георги Чолаков е направил прекомерно разхитителен разход, плащайки хонорар от 60 000 лв. на естрадната прима.

Партито на магистратите от Върховния административен съд се организира в представителната Тържествена зала на 5-звездния хотел „ Милениум “, чийто наем е коствал още 10 000 лв., разбра „ Уикенд “. Целия харч по отбелязването на 25-годишнината на Административния съд е излязъл над 100 000 лв., настояват осведомени с написаните фактури.

Според бюджета на Върховния административен съд за 2021 година, одобрен с решение на пленума на Висшия правосъден съвет тази пролет, разноските за издръжката на съда са 25,7 млн. лева, като от тях 1,6 млн. лева са планувани за спомагателни материални тласъци на работещите във Върховния административен съд. Източникът на „ Уикенд “ от магистратските среди допусна, че шефът на администратимние съдии Георги Чолаков е употребявал част от тази сума, с цел да провежда купона по случай 25-ия празник на подопечения му съд. Остава мистерия дали Чолаков е решил без да пита да отпусне сумата от 60 000 лева за частен концерт на Лили Иванова, или е съгласувал решението си с ковчежника на съда Мария Радкова.

За приветствения концерт на Лили Иванова се разбра от естрадната прима, откакто тя разгласява фотоси от събитието в профила си в обществената мрежа Facebook. „ Специални благодарности на Върховния административен съд за общителната покана да бъда част от празника по случай 25-годишнината му! Уважаеми съдии, бяхте прелестни! Благодаря за аплодисментите Ви! Нека Новата 2022 година Ви донесе здраве, благополучие и доста триумфи! ”, написа певицата. Лили се изфука и със стилна кошница от обичаните бели рози, подарена й от ръководителят на Върховен административен съд Георги Чолаков.

След благодарственото слово на естрадната примадона във Facebook, съдийката Дражева от Върховния административен съд обаче написа: „ Благодаря ви! Вчера дълго се чудих за какво не ни казахте даже „ сбогом “, за честитки и пожелания даже не приказваме. Сега компенсирате. Бъдете здрава! “, намеквайки, че естрадната прима не е заслужила хонорара си.

Разточителният прием на съдиите и наемането на Лили Иванова за празника им някак си не се връзва с сериозната оценка за положението на правосъдната система на България , която годишно дава Европейския съюз. Преди години Министерство на вътрешните работи бе подложено на унищожителни рецензии, откакто тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов разпореди на приятеля си Веселин Маринов да изнесе церемониален концерт в НДК и да показа песента си „ Нашата полиция ни пази “. Важно е обаче да се знае, че Веско Маринов не прибра нито лев (поне съгласно документите) от вътрешното министерство.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР