Концернът Stellantis, който притежава по-специално марките Peugeot, Citroen и Opel,

...
Концернът Stellantis, който притежава по-специално марките Peugeot, Citroen и Opel,
Коментари Харесай

И заводът за автомобили на Peugeot и Citroen в Русия спира да работи

Концернът Stellantis, който има по-специално марките Peugeot, Citroen и Opel, има намерение да спре работата на завода си в Калуга. Това съобщи ръководителят на компанията Карлос Таварес, а информацията е на френското издание BFM Business. Като причина за това решение се показва неналичието на съставни елементи.

На 10 март Stellantis разгласи, че също по този начин е спрял да внася всичките си марки в Русия. Това значи, че моделите Peugeot, Citroen, Opel и Jeep няма да бъдат доставени в Русия. Въпреки това беше обявено, че заводът в Калуга продължава да работи както нормално, макар спирането на веригите за доставки. Явно в складовете към момента е имало задоволителен ресурс от съставни елементи.

Миналият месец стартира износът на ванове Peugeot Expert, съединени в Калуга, от Русия за Европа. Концернът Stellantis, който включва марката Peugeot, имаше огромни очаквания за експортната посока на продукцията си, само че невижданите наказания против Русия объркаха проектите на концерна.

Сега поръчките за тези машини ще се правят от предприятия във Франция и Англия. Ръководството на концерна се надява на обновяване на естествената работа, само че твърдо изрази подготвеност да поддържа всички наложени наказания против Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР