Концептуалното съоръжение, наречено EctoLife, ще отглежда до 30 000 бебета

...
Концептуалното съоръжение, наречено EctoLife, ще отглежда до 30 000 бебета
Коментари Харесай

Фантастика или наука - ферми с изкуствени утроби ще отглеждат до 30 000 бебета годишно

Концептуалното оборудване, наречено EctoLife, ще отглежда до 30 000 бебета годишно в своите родилни капсули. СНИМКИ: ХАШЕМ АЛ-ГАЙЛИ
Следвайте " Гласове " в 

Ферма за изкуствени утроби, която може да отглежда до 30 000 бебета годишно, може да реши казуса с ниската раждаемост в света. А това съгласно Илон Мъск е най-сериозната опасност за човешката цивилизация.
Концепцията за оборудването бе показана във видеоклип, който наподобява на сцена от кино лентата “Матрицата ” от 1999 година Кадрите водят феновете във фермата, където стотици фетуси са поставени в транспарантни капсули с следена температура и имат пъпна шнур, с цел да получават бебетата О2 и хранителни субстанции.
Научнофантастичната концепция е на Хашем Ал-Гайли, кино продуцент и биотехнолог. С проявлението на видеото той цели спор за основаването на такава технология, която би разрешила на дамите с репродуктивни проблеми да имат бебета, както и да се понижат преждевременните раждания.

Процесът ще употребява инвитро оплождане, което ще разреши на родителите да изберат “най-жизнеспособния и генетично великолепен ембрион ”, който също
може да бъде генетично модифициран,
с цел да персонализира черти, в това число физическа мощ и елиминиране на наследствени болести.
Въпреки че видеото е идея, Ал-Гайли твърди, че се основава на “50 години реформаторски научни проучвания, извършени от откриватели по целия свят ”, и такива родилни капсули могат да бъдат необятно публикувани след “само десетилетия ”.
Съоръжението включва 75 лаборатории, всяка с до 400 растежни капсули, проектирани да възпроизвеждат действителните условия в утробата на майката и включват датчици, които следят виталните функционалности на бебето. Устройствата ще са оборудвани с камера, следена от изкуствен интелект, която непрестанно сканира плода за евентуални генетични аномалии и следи цялостния развой на напредък.
Бъдещите родители ще разполагат с приложение, посредством което ще могат да гледат онлайн тяхното бебе вътре в капсулата и да наблюдават виталните му индикатори. Ако решат, майките и бащите ще записват известия и музикални плейлисти, които ще се пускат в изкуствената вътрешност.
Създателите на концепцията за фермите означават, че те са и за
дами, които се опасяват от бременност
поради болката и възобновяване, належащо след раждането.
“Кажете довиждане на болката от раждането и мускулните контракции. EctoLife дава безвредна, безболезнена опция, която ви оказва помощ да родите бебето си без стрес ”, споделя видеоразказвач. 
 


Процесът на основаване на бебето приключва, когато родителите натиснат бутон на капсулата. Тогава амниотичната течност се източва от вътрешната страна и изкуствената вътрешност се отваря, което разрешава на майката и бащата да държат бебето си за първи път.
Новината за бъдещата технология, която занапред ще се основава, идва на фона на изявление на милиардера Илон Мъск, че “цивилизацията ще се разпадне ”, в случай че намаляващата раждаемост продължи.
Преди месец международното население доближи 8 милиарда. Въпреки това раждаемостта в развитите страни пада внезапно от години, което понижава общия %. Повечето дами са имали две деца и половина до 2020 година спрямо 5 преди 50 години.
Новото видео може да наподобява като пробив за изкуствените утроби, само че за тях се приказва в научната общественост от 1923 година, когато такава идея е била показана за първи път на лекция от британски биолог, означават специалисти пред западни издания.
След това през 1955 година учени разкриват контейнер, който ще отгледа зародиш. Този дизайн включва амниотична течност, машина, свързваща се с пъпната шнур, кръвни помпи, неестествен бъбрек и бойлер. През 2020 година откривателите даже съумяха
да основат жизнеспособна изкуствена вътрешност на зайци
Дизайнерските бебета също не са научна фантастика, защото специалисти работят неуморно, с цел да усъвършенстват процедурата. Китайски учени признаха, че са трансформирали гените на човешки ембриони за първи път през 2015 година, когато трансформираха гена, виновен за евентуално смъртоносно заболяване на кръвта, употребявайки техника за редактиране на зародишната линия.
 
Източник: " 24 часа "
 
 
 
 
15 Дек 20223515 Дек 202216914 Дек 202248413 Дек 202213813 Дек 2022100610 Дек 2022757КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202229109 Дек 202268508 Дек 202289624 Sep 20223414
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР