Концептуален електромобил на Volvo впечатлява с вратите и просторния интериор(снимка:

...
Концептуален електромобил на Volvo впечатлява с вратите и просторния интериор(снимка:
Коментари Харесай

Volvo обеща скоро електромобил с пробег 1000 км


Концептуален електрически автомобил на Volvo впечатлява с вратите и просторния интериор
(снимка: Volvo Cars)

Шведският производител на коли Volvo Cars разкри своите проекти за близкото бъдеще. По-специално, компанията даде обещание да пусне електрическа кола, способна да измине 1000 км с едно зареждане.

До 2026 година европейското дружество на Volvo, издигнато взаимно с Northvolt, ще стартира да произвeжда ново потомство акумулатори с по-висока енергийна компактност и замислени като интегриран систематичен детайл на транспортното средство, заяви. Новите батерии ще се зареждат по-бързо и ще обезпечат рекордно огромен пробег на колите Volvo.
още по тематиката
Твърди се, че потенциалът на предприятието ще разреши произвеждане на акумулатори за 500 хиляди електрически транспортни средства годишно. Освен че ще се зареждат по-бързо, новите акумулатори ще усилят пробега на електрическите автомобили на Volvo до 625 благи (1006 км). Компанията даде обещание до 2030 година да премине напълно към произвеждане на изцяло електрически коли.

Междувременно, Volovo показа нова концептуална кола, която разкрива електрическото бъдеще на шведския производител. Автомобилът, наименуван „ Concept Recharge”, има необятен интериор, защото неналичието на мотор с вътрешно горене отваря повече място за лидера и пасажерите.

Версия на Concept Recharge евентуално ще стане действителност през идващите три години
(снимка: Volvo Cars)

Елегантният външен дизайн и минималистичният интериор сигурно провокират Tesla, само че също по този начин припомнят на други EV на пазара, като Ford Mustang Mach-E. Правят усещане вратите, които се отварят една против друга (Volvo ги назовава “suicide doors”).

Не е несъмнено, че концептуалната кола ще се появи в тази форма като серийно транспортно средство. Хенрик Грийн, основен софтуерен шеф на Volvo, съобщи, че „ версия” на Concept Recharge евентуално ще стане действителност през идващите три години. Компанията чака да продаде 600 хиляди от тези коли доникъде на десетилетието.

Volvo разкри също проектите си да оборудва доста от своите коли с лидарни лазерни датчици от Luminar, които ще оказват помощ за възстановяване на сигурността и ще разрешат повече самостоятелност при шофиране.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР