Концепцията за разполагане на соларни панели на покрива на електромобила

...
Концепцията за разполагане на соларни панели на покрива на електромобила
Коментари Харесай

Ще има ли още соларни панели по колите?

Концепцията за разполагане на слънчеви панели на покрива на електрическия автомобил постоянно е била забавна на фирмите, работещи в тази област, само че дълго време се смяташе, че концепцията не е изключително практична. Въпреки това обаче колосът Panasonic може да реализира пробив при завръщането на слънчевите панели в всеобщото произвеждане на електрически автомобили.

Преди последния софтуерен скок в развиването на електрическите автомобили, слънчевите панели бяха прекомерно скъпа добавка, а и не осигуряваха кой знае каква мощ, с цел да бъдат възприемани като фактор за всеобщото произвеждане. Но в този момент всичко е по-различно.

2017 година отбелязва дебюта на Toyota Prius Plug-In, като автомобилът е обзаведен с слънчев панел на покрива, основан от Panasonic, като системата за превръщане на сила има потенциал 180 вата, което е над три пъти повече от слънчевата система, предлагана с Prius, само че през 2009 година

Изчисленията демонстрират, че шест часа работа на слънчевите панели на цялостен потенциал, ще прибавят над 1 киловатчас сила към тази, съхранена в батериите на електрическия автомобил. Изследванията на Panasonic обаче демонстрират, че капацитетът за развиването на слънчевите панели на покрива на колите е повече от сериозен, защото те може да обезпечават до 10% повече пробег.

При Prius Plug-In слънчевите панели прибавят сред 2,9 и 6,1 километра към пробега, като това зависи от атмосферните условия и до каква степен ефикасна е била работата им. На пазара има и различен автомобил със слънчеви панели на покрива - Karma Revero, като в този случай добавеният пробег е сред 2,5 и 3 километра.

В Tesla разискват дали Model 3 да не излезе на пазара със слънчеви панели на покрива, а Panasonic и Tesla към този момент работят по взаимното развиване на слънчеви модули и слънчевите покриви на къщите - още едно начинание на Мъск, който бързо набира известност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР