Концепцията за периферни изчисления включва съхраняване на данни на компютри

...
Концепцията за периферни изчисления включва съхраняване на данни на компютри
Коментари Харесай


Концепцията за периферни изчисления включ


Концепцията за периферни калкулации включва запазване на данни на компютри наоколо до клетъчни кули и друго мрежово съоръжение, с цел да се усъвършенства времето за реакция на мрежата
(снимка: CC0 Public Domain)

Европейските компании, в това число телекомуникационните, ще похарчат 40 милиарда $ за технологии за така наречен периферни калкулации (edge ​​ computing) през 2022 година Разходите за сходни решения се чака да доближат 64 милиарда $ през 2025 година, при средногодишен ритъм на напредък от 16,4%, предвижда IDC.

Производителността, нововъведенията и намаляването на разноските – това са главните фактори, тласкащи бизнеса да употребява периферни калкулации, отбелязва отчетът на. Очаква се една на всеки три организации в Европа да внедри технология „ edge computing ” през идващите няколко години.

Концепцията за периферни калкулации включва запазване на данни на компютри, ситуирани наоколо до клетъчни кули и друго мрежово съоръжение, с цел да се усъвършенства времето за реакция на мрежата. Технологията е друга от днешната облачна система, където информацията се изпраща за обработка до далечен център за данни.

Според IDC, слагат изчислителните запаси покрай мястото, където се основават данните, което разрешава да се форсира доста внедряването на системите и слага бизнес процесите, решенията и анализите отвън главната ИТ среда. Тази процедура може да отвори редица нови благоприятни условия за създаване на решения за разнообразни промишлености и планове в Европа, споделят откривателите. Те приписват като значими характерности на периферната инфраструктура нейния разпределен, софтуерно-дефиниран темперамент и гъвкавостта.
още по темата
„ През идващите няколко години фокусът ще бъде върху възходящата причинност на инфраструктурата, софтуера, връзките и к ”, сподели анализаторът на IDC Андрю Бъс. „ В този случай ще забележим повече ИТ компании, които си сътрудничат, с цел да смесят всички тези благоприятни условия и да оферират набор от решения и сюжети от край до край ”.

Според специалистите, през 2022 година европейските телекомуникационни оператори ще влагат над 8 милиарда $ в периферни калкулации, а до 2025-та разноските на телекомите ще нарастват с най-бързи темпове на този пазар.

IDC разпознава повече от 150 сюжета на потребление на периферни калкулации в разнообразни промишлености и области. Двата сюжета, в които ще бъдат направени най-големите вложения през 2022 година, са мрежите за доставка на наличие и функционалностите на. По-специално, те са съществени за периферните услуги, предлагани от телеком доставчиците.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР