Концепцията трябва да е готова до средата на декември тази

...
Концепцията трябва да е готова до средата на декември тази
Коментари Харесай

Мислят концепция за изплащането на пенсиите от допълнителното осигуряване

Концепцията би трябвало да е подготвена доникъде на декември тази година

В момента едно от провокациите пред спомагателното пенсионно обезпечаване е законовото регламентиране на етапа на погашение на пенсии от универсални пенсионни фондове. Сформирана е междуведомствена работна група, която доникъде на декември тази година би трябвало да изготви идея и на тази база ще бъдат създадени нужните законодателни оферти. Това съобщи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, който взе участие в откриването на юбилейна интернационална конференция " Еволюция на пенсионните модели ", отдадена на 20-годишнината от учредяването на Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване. С регламентирането на етапа на погашение нормативната уредба на активността по в допълнение пенсионно обезпечаване ще е по-пълна и приключена, добави той.

Министър Петков уточни, че един от целите на държавното управление е българската осигурителна система да бъде поръчител за заслужен живот на всички български жители. Според него това може да стане като се усъвършенства финансовата й непоклатимост и се увеличи адекватността на пенсиите.

Основни фактори за обезпечаване на стабилно развиване на пенсионната ни система са рационализиране на нормативните регулации на активността и в трите й стълба, възстановяване работата на институциите, работещи в областта на пенсионното обезпечаване, основаване на условия за стопански напредък, предложение на нови пенсионни артикули, сподели още министърът на труда.
Още по тематиката 17 Октомври 2017 | Пенсионните системи в Европа предизвикват частните спестявания 17 Октомври 2017 | Конференция ще търси отговор какви са съответните пенсии за Европа и България
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР