Концепцията на фестивала МЕЛБА от самото начало е да предизвика

...
Концепцията на фестивала МЕЛБА от самото начало е да предизвика
Коментари Харесай

МЕЛБА: Фестивалът, който провокира смислени и достъпни интерпретации на тема дизайн

Концепцията на фестивала МЕЛБА през цялото време е да провокира разговор по тематиката " Дизайн “ по наличен, само че също по този начин и дразнещ смислени тълкования метод. Това сподели уредникът на фестивала МЕЛБА Адриана Андреева в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Фестивалът се организира от 2 до 12 ноември. На 4 ноември се състоя симпозиум с лекции на изтъкнати европейски дизайнери. В рамките на фестивала се откриват доста изложения, полемики и класове.  

Фестивалът се организира за шеста година и се радва на последователно надграждане и огромен интерес. " Изключително горди сме, че за повторно съумяваме да продуцираме нови планове в галерия " Обект на взаимовръзки. Преглед на българския дизайн 2023 “, която може да бъде забелязана в изложба КО-ОП. Този път успяхме да свържем дизайнери, които идват от разнообразни сфери на дизайна – промишлен дизайнер, илюстратор, фешън дизайнер, дизайнер на осветителни тела, с промишлеността в България. Това, което демонстрираме, е резултатът от този развой “, изясни Адриана Андреева.  

Изложбите са със свободен достъп. " Покриваме тематики като нови технологии и обществени медии в " Дипломен план “ видео съоръжения от Радина Йотова, която представяме на следващия ден изложба " УниКредит Студио “. Имаме определени планове от Studio Najbrt в Чешкия център и хърватски дизайн, който събира достиженията на хърватските ни сътрудници от последните 10 години в изложба " Порта “. За първи път тази година успяхме да изпълним дизайн резиденция с унгарския илюстратор и графичен дизайнер Ката Моравски, а нейните визии за българската образна среда през кулинарни тълкования могат да бъдат прегледани в Унгарския институт " Лист “. По мотив Деня на добротата 13 ноември се провежда галерия с плакати " Борба за добрина “, направени от дизайнери от целия свят “, описа Адриана Андреева. 

На фестивала ще има и две креативен работилници и семинар за европейски стратегии, свързани с креативен продан и познания в чужбина, добави уредникът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР