Концентрацията на парникови газове в атмосферата е достигнала нови рекордни

...
Концентрацията на парникови газове в атмосферата е достигнала нови рекордни
Коментари Харесай

ООН: Концентрацията на парникови газове достигна нов рекорд

Концентрацията на парникови газове в атмосферата е достигнала нови рекордни равнища през 2020 година. Това разгласи през днешния ден Организация на обединените нации в предизвестие преди климатичната среща на върха в Глазгоу, заяви БНР, цитирайки Агенция Франс Прес.

В Бюлетина за парниковите газове на Световната метеорологична организация (СМО) се споделя, че годишният растеж предходната година е бил над междинното годишно покачване за интервала 2011-2020 година, като наклонността продължава и през 2021 година

СМО показва, че забавянето на стопанската система от Covid пандемията е провокирало краткотрайно понижаване на нови излъчвания, само че това не е довело до забележими последствия за равнищата на парникови газове и техния растеж. Организацията отбелязва, че до момента в който продължава замърсяването, световните температури ще продължат да порастват.

С оглед на дългия живот на въглеродния диоксид, сегашните равнища на температурите ще останат, даже в случай че излъчванията бързо бъдат сведени до нула.

Конференцията на Организация на обединените нации за климатичните промени стартира в Глазгоу на 31 октомври и продължава до 12 ноември.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР