Контрольори влизат в домовете от 18 до 3 октомвриЕлектронното преброяване

...
Контрольори влизат в домовете от 18 до 3 октомвриЕлектронното преброяване
Коментари Харесай

160 лв. глоба за отказ от преброяване

Контрольори влизат в домовете от 18 до 3 октомври
Електронното броене е от 7 до 17 септември

Преброяването на популацията в България ще се организира от 7 септември до 3 октомври. То ще става по два метода. Ще има електронно броене и такова с преброители, които ще посетят хората на адрес.
Всеки, който се укрие или откаже да взе участие в преброяването, рискува да отнесе санкция от 160 лв.. Това съобщи пред БГНЕС Магдалена Костова, шеф на Дирекция “Демографска и обществена статистика” в Националния статистически институт.

“От 7 до 17 септември ще бъде електронното броене, а от 18 септември до 3 октомври ще е преброяването с преброители”, съобщи тя и разяснява, че се надява в този интервал от годината заболеваемостта от COVID-19 да е по-малка поради по-големия брой имунизирани.

Костова посочи, че тези, които се преброят електронно, ще получат код, генериран от системата на Национален статистически институт, който ще би трябвало да дадат на преброителя в увещание на това, че са го създали онлайн.

Много значимо е да не остане непреброен човек, без значение дали живее в противозаконна сграда или колиба, защото въз основата на тези данни се възнамеряват и вършат политики в обществената област, в региона на опазването на здравето и подпомагането.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР