Контролната онлайн система трябва да предотврати заобикалянето на международните санкции,

...
Контролната онлайн система трябва да предотврати заобикалянето на международните санкции,
Коментари Харесай

Financial Times: Казахстан ще въведе онлайн контрол върху реекспорта към Русия

Контролната онлайн система би трябвало да предотврати заобикалянето на интернационалните наказания, наложени на Руската федерация. Казахстан подхваща стъпката, с цел да предотврати вторични наказания против себе си, само че и с цел да не допусне от територията му да работят компании и лица, които оказват помощ на Русия да заобиколи санкционните ограничавания.

Източник на Financial Times, поискал анонимност, означи, че Казахстан " схваща рисковете от вторични наказания, тъй че следи търговията с всичките си сътрудници и непрекъснато работи за понижаване на рисковете при реекспорта ".

Пред Eurasianet почитан казахстански служител разяснява, че „ Нашето държавно управление неоднократно и ясно е казвало, че Казахстан не планува ограничавания в търговията с Русия, само че нашата страна няма да заобикаля западните наказания и няма да стане площадка за такива обходни маневри ”.

Същевременно, FinancialTimes напомня, че след въвеждането на глобите против Русия, комерсиалният оборот сред Руската федерация и Казахстан се е нараснал доста. Предполага се, че вносът е включвал и санкционни артикули и даже такива,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР